De wijk Mariaberg ligt in Maastricht

en bestaat uit de buurten Blauwdorp, Proosdijveld en Trichterveld

Come and visit!

Deze organisaties bieden een steuntje in de rug in Mariaberg

Buurtbrök Mariaberg: samen vertoeven met buutbewoners.

Weet je het even niet meer? Het Sociaal Team helpt op weg.

De inleup: loop even gezellig binnen voor een praatje.

De Gouwe: verstrekking van levensmiddelen en kleding

Wijkpunt voor wijkbewoners, vrijwilligers en (zorg)professionals 

Geldmaat: geld afhalen én storten met spraakondersteuning.

Voedselpakketten voor huisdierbaasjes met kleine beurs

Taalspreekuur: beter Nederlands leren spreken en schrijven.

 Kom langs om zaken te regelen met DUO, SVB, Juridisch Loket etc.

U kunt op maandagen langskomen bij het kantoor van Sociale Zaken Maastricht Heuvelland om vragen te stellen en zaken te regelen. DUO, het Juridisch Loket, de Sociale Verzekeringsbank (SVB) en sinds kort ook Kredietbank Limburg zitten dan voor u klaar.

U kunt uw zaken met de overheid online vaak snel regelen. Dat is vaak handig, maar niet altijd en niet voor iedereen. Want wat nou als uw situatie zo ingewikkeld is dat u deze niet digitaal kunt afhandelen? Of u heeft een bijzondere vraag, die een uitgebreid antwoord nodig heeft. Of u heeft met zoveel verschillende organisaties te maken dat u niet meer weet waar u moet zijn. Klik hier voor meer informatie

Menstruatie Uitgiftepunt Mariaberg (MUP)

Menstruatieproducten Uitgifte Punt Mariaberg

Buurtrestaurant De Anjelier

Afbeelding: buurtrestaurant De Anjelier heet u van harte welkom in Mariaberg.

Afbeelding: buurtrestaurant De Anjelier heet u van harte welkom in Mariaberg. Vooraf aanmelden via buurtcentrum Mariaberg is noodzakelijk.

Sint Theresiakerk

Ondanks de intrek van philharmonie zuidnederland worden er nog wekelijks heilige missen georganiseerd in de kleine kapel van de Sint Theresiakerk die ook als parochie dient voor de wijk Mariaberg. Ingang Sint Theresiakapel: zijkant van de kerk aan de zijde van de d'Artagnanlaan.

U treft de data en tijdstippen van deze missen aan in het periodieke parochieblad en op deze pagina. De meest recente editie van het parochieblad kunt u hier downloaden (editie 20 - 23 juli 2023).

Meer weten over de parochie? Klik dan hier voor de website van RK-parochies Maastricht-West. U vindt er adres- en contactgegevens alsmede een telefoonnummer voor noodgevallen.

 Serieuze financiële problemen? Er is hulp!

Heeft u serieuze financiële problemen en weet u niet meer hoe u eruit kunt komen? Stapelen de schulden zich op en heeft u geen overzicht meer? U bent niet de eerste en zeker niet de enige die dat overkomt. Het is in elk geval heel belangrijk dat u snel in actie te komt.

Samen met Kredietbank Limburg kunt u werken aan een oplossing. Zo kunt u voorkomen dat er nog meer schulden bijkomen en u de vaste lasten als huur, energienota, telefoon en andere kosten niet meer kunt betalen. Dankzij de schuldhulpverlening van Kredietbank Limburg krijgt u weer grip op uw financiële situatie. Klik hier voor meer informatie.